FLOWFYSIO

Samen werken aan een duurzaam herstel door de onderliggende oorzaak aan te pakken.

 

HERSTEL WERKWIJZE

Wetenschappelijk onderbouwde aanpak

De basis van onze methode is dat we een mens zien als één functioneel systeem. Het kan goed zijn dat de plaats waar de klachten zich uiten niet de oorzaak is van het probleem, maar dat het lichaam compenseert om een andere beperking te omzeilen.

Door een uitgebreide analyse te maken van jouw lichaam vinden we de oorzaak en kunnen hiermee een individueel behandelplan maken afgestemd op jouw doel.

Wij scheppen voorwaarden zodat je lichaam sneller en beter kan herstellen.

Het begint meestal met oplossen van spanning en stijfheid om weer beweeglijk te worden. Vervolgens kunnen we coördinatie en stabiliteit opbouwen. Dan kunnen we werken aan uithoudingsvermogen en kracht trainen zodat je snel weer kan doen wat je wilt.

Andere factoren zijn juiste voeding, stress management, regelmatig bewegen en balans tussen werk en vrije tijd. Voor deze essentiële gebieden hebben we de beste specialisten voor je klaar staan en met een zelfde pragmatische aanpak samen werken aan jouw gezondheid.

 

 
 

HERSTEL SPECIALISMEN

FYSIO

Verder kijken en de oorzaak van je klachten achterhalen.

In een uitgebreide intake, waar we verder kijken dan de pijnplek, achterhalen we de oorzaak van de blessure, de klacht of het beweegprobleem. Zo kunnen we het probleem bij de basis aanpakken en zorgen voor een duurzaam herstel. Samen maken we een uniek plan van aanpak om jou zo goed en snel mogelijk te laten herstellen.

 

SPORT FYSIO

Als je wilt sporten, maar geblesseerd bent. Of als je jouw prestaties naar een hoger niveau wilt brengen

Flowfysio werkt met Physical Rehabilitation Trainers van de International Academy for Sportscience. We gebruiken deze beproefde methode zowel voor amateur- als topsporters.

 

MANUELE THERAPIE

Snelle verbetering van beweging en pijnklachten.

Soms is fysiotherapie alleen niet voldoende om jouw klacht te verhelpen. Klachten die ontstaan door een onjuiste uitlijning van het skelet kunnen door manuele technieken  worden gecorrigeerd. Flowfysio werkt met orthopedische manueel therapie, een wetenschappelijk onderbouwde methode met een combinatie van manuele technieken en trainingstherapie. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar, door een vermindering van pijn of een toename in beweging.

 

DRY
NEEDLING

Supersnel spieren laten ontspannen

Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald. Vervolgens is het advies om deze spieren te stretchen en uiteindelijk de spieren weer voldoende belastbaar te maken middels oefeningen en trainingstherapie.

 

VOEDING

Je goed voelen begint bij goed eten

Echte gezondheid begint; door naar jou te kijken als individu en te zien wat jij nodig hebt. Het is hierbij belangrijk om je conditie en constitutie – jouw unieke lichaamssamenstelling – vast te stellen. Met een voedingsadvies door natuurdietiste Maaike Soetermans op maat voel je je energieker, kunnen klachten worden voorkomen, verminderd en verdwijnen.

 

COACHING

Krijg weer controle over jouw leven

Door zelfkennis krijg je de mogelijkheid om problemen te analyseren en vaste patronen te herkennen. Nout Heetvelt kan je de juiste tools aangereiken om met afstand naar jezelf te leren kijken waardoor je het oude gedrag kan doorbreken en bewuster en sterker met situaties kan omgaan.